Göteborgs bästa tips mot vinterdepression

Det finns årstider då vi gladeligen går utanför dörren utan någon som helst plan eller tanke på vart dagen kommer ta oss. Och så finns det den tiden på året då man knappt kan ta sig upp ur sängen på morgonen och mer eller mindre funderar på vad meningen med livet är i ett konstant mörker. Vi tror att det viktigaste under den tiden är göra saker man mår bra av. Vilket såklart är superlätt att säga men i praktiken inte är lika lätt. Vi listar några tips mot vinterdepression!

 1. Besök Språkcafeét
  Träffa nya vänner på Språkcafeét. Varje kväll har olika språk. Här är ett ypperligt tillfället att träffa och lära känna någon från lite varmare breddgrader som du under kommande mörka och kalla månader kan åka och hälsa på – perfekt!
 2. Svettekörka
  Ni har väl inte glömt av vår fina bastu som står i Jubileumsparken, Frihamnen? Istället för att sitta hemma med någon typ av ångest över att du inte kommer iväg till gymmet så finns det andra sätt att svettas på. Svettekörka ligger med vacker utsikt över älven. Glöm inte heller kallbadet. Boka här!
 3. Sportcenter Prioritet Serneke Arena
  Vi har väl kanske gett upp tanken om snö här i Göteborg men ni vet väl att ni kan ta spårvagnen till snön? Vi har numera en gigantisk sportarena i Kviberg – Prioritet Seneke Arena med en SKIDANLÄGGNING! Skidome är en 10.000 kvm stor längdskidåkningsanläggning med 1,2 km långt spår inomhus. Fantastiskt roligt!
 4. Stand-up
  Det kan vara supersvårt att hitta energi till glädje, så varför inte gå på Stand-up/open-stage i stan? Det är sällan man går på stand-up utan att det drar lite i smilegroparna. Och skulle det vara helt bedrövligt? Ja, men då kan du skratta åt det med.
 5. Besök Saluhallen
  Nu till er som faktiskt inte vill gå utanför dörren. Vi har flera saluhallar i staden där du kan köpa utomordentligt utsökta varor. Allt från färdiglagad mat till ostar, chark, tillbehör. Du kan helt enkelt dra ihop en riktig festmåltid utan att behöva sätta på ugnen. Bjud hem någon du tycker om och köp med något gött från Saluhallen – det slår sällan fel.
 6. Universeum
  Bitter över att du inte har en bokad resa till värmen? Det är lugnt. Visste ni att vi har en TROPISK DJUNGEL i Göteborg? Besök Universeum och dröm dig bort bland turkosblå fjärilar, småfåglar som flyger fritt över trädkronorna, grodsång och apornas rop som hörs över det dånande vattenfallet. En varm och fuktigt, 18 000 kubikmeter stor, grön regnskog. Tack för det!
 7. Dagspa
  Lyxa till det, unna dig, ha det gött! Vi har flera dagspa i stan som inte behöver kosta skjortan. Koppla av i bubbelpoolen eller bastun, själv för extra avkopplingen eller tillsammans med någon. Vissa ställen har även ljusterapi-rum. Det är ingen dum idé alls.

Vad tycker du?