Göteborgs bästa takterrasser

Sommaren kanske inte är vår längsta årstid, men det är ju ändå definitivt den bästa. Folk har vaknat upp sin vinterdvala, dygnet känns längre och vi vill helst aldrig gå hem. Bästa stället att tillbringa kvällen? På en av alla härliga takterrasser givetvis! Som tur är känns det som att det varje år ploppar upp några nya och den här sommaren ser vi fram emot att hänga på:

1) Grill del Mundo
Äntligen har Grill del Mundo återuppstått sedan de tvingades stänga sin gamla lokal i Storans källare. Numera njuter du kolgrillad mat mitt på Kungsportsplatsen och takterrassen utlovar gött häng hela sommaren!

2) Scandic Rubinen
En Avenyklassiker vare sig du letar efter hotellrum, en matbit eller en drink. Den stora takterrassen som öppnades förra året har med sina 2 barer och plats för 180 personer Avenyns bästa spanläge .

3) Puta Madre
Vi vet redan att Puta Madre har både fantastisk mat och inredninig. Vad en del inte vet är att dom även har en av stans mysigaste takterrasser, där man kan sitta även när vädret inte är topp. Perfekt både för mat och dryck.

4) Henriksberg
Henriksbergs takterrass är lätt att glömma bort, men finare utsikt över hamninloppet och broarna är svårt att hitta. God grillad mat kan man också få.

5) Hotel Dorsia
Varsågod att kliva in i en annan värld. Lite som tusen och en natt. Blandat med Paris. Ah, ni fattar, perfekta planen för en fredagsdrink.

6) John Scott
John Scott växer så det knakar och både på Avenyn och Kyrkogatan kan man avnjuta sin hamburgare och bärs på en solig takterrass. Inte dumt alls.

7) Hotel Bellora
Gamla Mornington Hotel är numera Hotel Bellora, ett av ESS Hotel’s senaste nyförvärv. Delar av hotellet renoveras, men takterrassen ska vara klar att hänga på nu i sommar, we like! 

8) Gyllene Prag
På Sveaplan sätter Gyllene Prag upp sin uteservering och takterrass med egen bar varje sommar. Liten, men med perfekt solläge.

9) Kville Saluhall
Hisingen växer så det knakar och Kvillestden stoltserar nu med en egen saluhall. Smart nog byggdes den med en riktigt solig terrass där du kan avnjuta fikan eller varför inte lite ceviche?

1 Kommentar på Göteborgs bästa takterrasser

  1. Hej jag blev väldigt förtjust när jag såg eran fina resturang och vill söka arbete som servitör hos er då jag nu jobbar på deltid i en resturang utanför Uppsala. Ni kan kontakta mig på 0760689786

Vad tycker du?