Göteborgs bästa spa

När vintern känns som att den går på repeat och aldrig någonsin kommer ta slut. När folk släpper idiotiska kommentarer som att ”nu är det faktiskt 5 minuter mer dagsljus varje dag” och du bara vill skrika ”vilket dagsljus pratar du om då för jag har inte sett något sedan i oktober”? Vid såna stunder finns det egentligen bara en sak som hjälper – besöka ett spa. Försvinna ner i en varm jacuzzi, ta ett salt fotbad, se hur länge man pallar sitta inne i bastun innan man börjar klaga på värmen, och kanske t.o.m. prova en sån där kall källa (fast troligtvis inte). Här tipsar vi om Göteborgs bästa spa!

 1. Sankt Jörgen Park
  På Sankt Jörgen i Tuve kan du njuta av allt från golf, till gött käk, träning och inte minst övernatta på det tjusiga hotellet. Men viktigast av allt är ju ändå spaavdelningen med deras tematiska och prisbelönta sparitualer, missa inte årets sparitual som har temat Rio!
 2. Hagabadet
  Med smidigt läge mitt i stan ligger anrika Hagabadet som öppnade 1876. Vacker byggnad med härliga målningar och varma sköna bad, olika duschar och bastubad. Tips är ju att kombinera spabesöket med deras helgbrunch.
 3. Arken Art Garden Spa
  Läget ute vid Volvo kan tyckas konstigt, men när du väl stigit in på Arken har du helt glömt det och ser bara ett tjusigt designhotell vid havet. Spaavdelningen är verkligen härlig och erbjuder allt från varma källor, vattenmassage, bastubad och olika vilorum, allt från mörkt till ett ljusterapirum, perfekt för vinterdepressionen!
 4. Upper House Spa
  Här snackar vi spa på höga höjder! I Gothia Towers mittersta torn och uppe på våning 18-20 finns Upper House Spa. Här kan du njuta av bad, hammam, behandlingar, utomhuspoolen med glasgolv. Eller bara av utsikten.
 5. Seralj Lounge & Dining
  I de gamla banklokalerna på Linnégatan huserar numera en turkisk restaurang och hamam. Här har man det gott i den varma, ångande bastun för att sedan bli skrubbad, tvagad och intvålad av en hamammästare, en tellak. Och alla vet ju att man blir hungrig av att bada, så smidigt att restaurangen är i samma byggnad då.
 6. Hagabadet Sannegården
  Även Hisingen har fått sig ett eget Hagabadet. Här finns flera varma bad, bubbelpool, ångande bastu och het bastu. Du kan dessutom vara med på ett yogapass eller meditation före eller efter. Vill du slå på stort så bokar du deras Bad & Buffé-paket och avslutar med deras helgbuffé.

Vad tycker du?