Göteborgs bästa lokala öl

Dagens Göteborg är fylld med barer och restauranger som till vår stora glädje serverar lokalt öl.  Och det är sällan en Göteborgare tackar nej till att få uppleva och njuta av vår inhemska dryckeskonst. Vi listar några av Göteborgs bästa lokala ölbryggerier med lite kort fakta.

Beerbliotek
Beerbliotek är ett ölbryggeri mitt i det kulturella hjärtat av Göteborg som strävar efter att producera spännande, ofiltrerade och opastöriserade öl av högsta kvalitet.
Vart ligger Beerbliotek? Sockerbruket, Majorna.
www.beerbliotek.com

Dugges Ale & Porterbryggeri
Dugges är ett mikrobryggeri i Göteborg som brygger ale, porter och stout. Dugges Ale- & Porterbryggeri brygger med finaste malt och kryddar med rejäla humlegivor.
Vart ligger Dugges? Landvetter
www.dugges.se

Göteborgs Nya Bryggeri
Göteborgs Nya Bryggeri är ett småskaligt craftbryggeri som nästan helt och hållet inryms i det gamla Frölundabryggeriets hjärta och är ett lokalt premiumalternativ av kvalitetsdrycker som väcker och släcker törst.
Vart ligger Göteborgs Nya Bryggeri? Frölunda
www.gbgnyabryggeri.se

Oceanbryggeriet
Oceanbryggeriet är ett hantverksbryggeri i Göteborg. Oceanbryggeriet erbjuder produkter av hög kvalitet. De är stilmässigt rena och något som den stora allmänheten till den genuina ölfantasten uppskattar.
Vart ligger Oceanbryggeriet? Lyckholmsbryggeriets gamla lokaler
www.oceanbryggeriet.se

Stigbergets Bryggeri
Stigbergets Bryggeri är ett småskaligt hantverksbryggeri vid Stigbergets fot i stadsdelen Majorna i Göteborg. Kul fakta: 30% av Stigbergets öl är en Pilsner, 25-50% av våra öl dricks upp på Hagabions Café och bar Kino, beroende på säsong.
Vart ligger Stigbergets Bryggeri? Stigbergstorget
www.stigbergetsbryggeri.se

Poppels Bryggeri
Poppels är ett modernt bryggeri med gamla anor beläget i Mölnlycke med stor kärlek till hantverket och hantverkstradition som utvecklats under tusentals år.
Vart ligger Poppels Bryggeri? Mölnlycke
www.poppels.se

Rådanäs Bryggeri
Rådanäs brygger modern öl men håller hela tiden en blick i backspegeln och införlivar gärna gamla bryggtraditioner eller ger nya uttryck för äldre öltyper. Rådanäs vill erbjuda god och välproducerad öl till alla konsumenter som har åsikter om vad de häller i glasen.
Vart ligger Rådanäs Bryggeri? Mölnlycke
www.radanas.se

 

Göteborg kryllar av microbryggerier, det vet vi. Tipsa oss gärna!