Göteborgs bästa julmarknader

Med 10 plusgrader och horisontellt regn kan det ju vara lite si och så med julstämningen här i Göteborg. Tur då att stan under december månad fylls av alla möjliga typer av julmarknader som med härlig design, god mat och dryck och kanske t.o.m. lite fejksnö gör sitt bästa för att få oss in da mood. Här tipsar vi om några av Göteborgs bästa julmarknader, vilken är din favorit?

 1. Julmarknad för design & konsthantverk på Röda Sten
  Luciahelgen 2015, 11-13 december, fylls Röda Sten Konsthalls lokaler av över 80 formgivare, designers och konsthantverkare.
 2. Jul på The Hatch
  Kvinnliga lokala designers och varm choklad låter som ett koncept som omöjligt kan slå fel, eller?
 3. Haga Julmarknad
  En riktigt traditionell och turisttät julmarknad, mitt i stan. Julpynt, hantverk, stickat och tovat i ull, keramik, godsaker och annat som hör julen till. Håller hus på Haga Nygata ända fram till 20 december.
 4. Julmarknad på Taket
  14 kreatörer från Taket med vänner kommer att ställa ut sina saker på Pustervik 5 december. Allt ifrån konst och design till kläder och smycken.
 5. Jul på Liseberg
  Omöjligt att inte få julkänsla med alla tusentals lampor, tomtar, julgodis, renar och vi vet inte allt! Ta en tur i pariserhjulet och se stan i juleljus! Förlängda öppettider året ut.
 6. À la London Designmarknad
  Julens årliga designfest huserar i Auktionsverket Kulturarena på Tredje lång 21-22 november. Det är här du hittar ny, spännande design som är snygg, smart och unik, allt från mode och accessoarer till konst och inredning.
 7. Stora Holms Säteri
  Traditionell julmarknad 10 min från stan med konsthantverk, matdelikatesser, textilier, julfika och kanske en tomte den 5-6 december kl 11-16.
 8. Gammaldags julmarknad i Kronhuset
  Göteborgs äldsta julmarknad i Göteborgs äldsta hus. Behöver vi säga mer? Öppet varje dag utom måndagar t.o.m. 13 december.
 9. El Mercadito
  El Mercadito är ett projekt som skapats för att främja det latinamerikanska arvet och kulturen i Göteborg. 19 november på Frilagret är det som gäller och det bjuds på olika aktiviteter, traditionella danser, latinamerikanska juldrycker och hantverk.

Vad tycker du?