Göteborgs bästa hösttips

När hösten nu helt tagit över Göteborg och mest får oss att vilja gömma oss långt långt under duntäcket när klockan ringer på morgonen, så får man ändå inte glömma att det finns mycket härligt med hösten också. Som t.ex. tjocka stickade tröjor (alltså de som inte kliar), färgglada träd (alltså innan löven blåst bort i någon storm) och hög klar luft (alltså de dagar när det inte regnar horisontalt då). Huruvida du älskar hösten eller bara tycker att det lika gärna kan bli vinter så att det snart kan bli vår igen, så finns det en hel del saker man kan hitta på för att mysa till det.

1) Gå långpromenad i valfritt naturområde
Ta med polarna, gärna en hund, men definitivt en termos med valfri varm dryck och vira in dig i en stor halsduk och bege er till närmsta grönområde. Vet du inte vart, så ta en titt på vår lista över Göteborgs bästa motionsspår.

2) Afternoon Tea på Dorsia
Fly den grå verkligeheten och bege dig in i Dorsias fantastiska, färgglada och flärdfulla värld. På söndagar serveras det Afternoon Tea mellan 12:00 och 16:00 där man bjuds på massa smått och gott, och givetvis te då (ja, kaffe finns också för de koffeinberoende). Trädgårdsgatan 6 är det som gäller nästa gråa söndag helt enkelt.

3) Filmmys på Hagabion
Om vädret är för kasst för promenad och du redan druckit för mycket te kanske en film ändå är det bästa alternativet. Hoppa över de vanliga stora biograferna och bege dig till mysiga Hagabion, Aftonstjärnan eller Angereds Bio, alla drivna av Folkets Bio. Bra filmer och god mat känns som en optimal blandning för höstmörkret.

4) Bouleafton
Det är bra att röra på sig, och kan detta kombineras i goda vänners sällskap och med lite mat och dryck så varför inte. Boulebaren i Rosenlund ger dig allt detta, som gjort för en helkväll.

5) Håkan som konst
Mellan 23 okt-16 november kan du se en utsällning av fotograferna Johannes Berner, Mikael Göthage, Christer Hedberg och Michael Winnerholt med unika foton och printar på Håkan Hellström i The Gallery på Gothia Towers. Efteråt kan man ju alltid ta hissen upp till Heaven 23 och avnjuta utsikten med ett glas.

6) Museumstros
Alltså hösten är ju ändå den perfekta årstiden för museum och Göteborg erbjuder fler än de flesta vet. Dessutom kan man besöka de fem största för endast 40 spänn! Nästan så att man skäms för att man inte går dit oftare. Konst, historia, mode, sjöfart, ja något av det gillar du väl ändå?

7) Loppisrunda
Ju närmare vintern vi kommer desto viktigare känns det med hög mysfaktor hemma. Men så är det ju typ jul snart så alla pengar kan man ju inte lägga på sig själv liksom. Investera i lite ny inredning på någon av stans många loppisar! Saronkyrkan i Landala, Smyrna Second Hand på Ringön eller Emmaus på Backaplan är heta tips för att fynda som aldrig förr!

Vad tycker du?