Göteborgs bästa grönområden

Vare sig du är sugen på en picknick, grilla, spela brännboll, eller bara ligga på en filt i gräset så har Göteborgs parker och grönområden mycket att erbjuda.

1) Slottsskogen
Göteborgs klassiker och lungan mitt i stan. Titta på djur, ät på Villa Belparc eller ta en löprunda. I Azaleadalen brukar stämningen vara på topp och grilldoften ligga tät. Varning för flygande bollar.

2) Delsjöområdet
Ta 5:ans spårvagn ut till Delsjön och njut av både sjö och skog. Gå lite längre bort från stora Delsjöns strand för att hitta en egen plats utan skrikande barn. I samma del av stan hiattar du även Skatås med sin motionsslingor och Härlanda Tjärn för bad.

3) Botaniska trädgården
Våren är bästa perioden att besöka Botaniska, när alla fantastiska blommor slår ut, men en picknick under trädens skugga på sommaren är inte dumt det heller.

4) Trädgårdsföreningen
En av Europas bäst bevarade 1800-talsparker! Palmhus och rosarium, eller bara en stund i parkens grönska. Även populärt konsertställe om sommaren.

5) Keilers park
Vill du få bästa utsikten över Göteborg är det Ramberget och Keilers prak på Hisingen du ska bege dig till. Vid klart väder kan du se ända till Vinga.

6) Vättlefjäll
Är du sugen på lite mer vildmarksäventyr ska du bege dig till Vättlefjälls naturområde, nordost om Angered. Vandra, bada, fiska och grilla och lek överlevare en helg.

Vad tycker du?