Göteborgs bästa frukostar

Frukost är ju dagens viktigaste måltid sägs det. Ändå blir det oftast tvärtom, antingen på grund av tidsbrist eller för att man inte har något gott i kylskåpet. tur då att det finns många ställen som gör jobbet åt oss. Här tipsar vi om Göteborgs bästa frukostar. God morgon!

1) Café Zenit
Café Zenit på Allmänna vägen i Majorna har inte bara göttiga luncher, utan erbjuder en riktigt fin frukost serverad på silverbricka. Fralla, croissant, youghurt med bär, juice och kaffe gör även den hungriga riktigt mätt.

2) Kafé Magasinet
Schysst ställe för det mesta men frukosten är riktigt fräsch. Fralla, youghurt, juice och varm dryck ingår i den stora frukosten.

3) Picoeat
Picoeat på Linnégatan erbjuder en god frukost på vardagar med baguette, yoghurt, ägg, juice och kaffe eller te, men det är på helgen den riktiga frukostfantasten kommer hit. Då dukas det upp en riktig frukostbuffé, mums!

4) Da Matteo
Da Matteo finns ju numera lite här och var i stan och alltid i mysiga lokaler. Välj på en liten, mellan eller stor frukost, där mellan innehåller en valfri varm dryck, surdegsfralla och juice.

5) Hotel Pigalle
Ibland glömmer man att man faktiskt kan äta hotellfrukost även om man inte bor på hotell (beror givetvis på hur fullbokat hotellet är). Frukostbuffé på tjusiga Hotel Pigalle mitt i Brunnsparken kan ju vara den perfekta utgångspunkten för en shoppinglördag.

6) Ethel’s
Frukostfansens mecka hittar du på Linnégatan! Lyxfrukosten är ett torn av godheter: Färska scones, salami, skinka, brieost, marmelad, färskost, grönsaker, yoghurt med bär och honung eller scrambled eggs m bacon, juice, valfri varm dryck, färsk frukt och en god kaka.

7) Steinbrenner & Nyberg
Steinbrenner & Nyberg har inte bara konditori och tårtbuffé utan även utmärkt frukostbuffé, eller vad sägs om olika sorters bröd och knäcke, croissant olika pålägg, frukt, kaffe? Och så givetvis tårta.

8) BAKA Stenugnsbageri
Ta Älvsnabben över till Hisingen och besök BAKA som har bageri och café både i Sannegården och på Eriksberg. Godaste surdegsbrödet! Frukosten består av kaffe/ te, juice, nybakat bröd, ost/skinka med grönt, fil med hemgjord müsli och scones med hemlagad sylt. Mums.

2 Kommentarer på Göteborgs bästa frukostar

  1. hej, en av de bästa, kända och äldsta ställe för frukost är Armans på plantagegatan !
    listen som ni har är väldigt konstig och man fråga sig vart ifrån ni har information om ställena…
    kafe magasinet tex är inte ens 1 år och frukosten som de bjuder är mer en vanligt !!! ”macka och kafe ” är det speciellt tror ni? varför tipsa om detta när det finnst faktisk ställer med riktig bra frukost? googla gärna eller besök ställer innan ni lägger ut en lista !

    • Hej! Tack för tipset! När det gäller din synpunkt tar vi med än gärna emot information om det skulle vara något som inte stämmer. Dock är vi rätt stora frukostfantaster själva och anser att google inte alltid har rätt heller. Därför har vi såklart testat dessa frukostställen och när vi gjorde denna lista utgick vi från eget smak och tycke. Vi tipsar gärna om både äldre och nyöppnade ställen och kan såklart inte garanterat att alla håller med oss. Men stort tack för både tips och synpunkt. Armans blir nästa ställe att besöka!

Vad tycker du?