Göteborgs bästa food trucks

Åh vad vi bara älskar det faktum att Göteborgs stad till slut tog sitt förnuft till fånga och tillät alla dessa fantastiska food trucks ta plats på våra gator. God, varierande, internationell, tillagad med kärlek, alltid där när du behöver den, bra priser – ja, det finns många fina sätt att beskriva dessa små kök på hjul, så keep ’em comin! De flesta flyttar ju runt så det är inte alltid lätt att hålla koll på dom, vilket i och för sig på sitt sätt är gött för då är chansen större att man provar något nytt. Trots olika sajter och appar är faktiskt oftas deras respektive facebook-sidor bästa sättet att lokalisera dem. Här tipsar vi om några av stadens bästa food trucks, vilka är dina favoriter?

1) Korv United
På Magasinsgatan finns något extra fint för alla korvfantaster, en foodtruck med bara korv! 100% svenskt kött från Taylors & Jones, göttigt mos och självklart vegetariskt alternativ.

2) Jinx Food Truck
Bastardiserad asiatisk streetfood någon? Porkbuns, vegbuns, thaicos, nudelsallad är bara några av grejerna som bjuds på i food trucken på Magasinsgatan.

3) Spira
Från Spira truck serveras matiga mackor, värmande soppor och fräscha sallader, Slow Fast Food rakt över disk. Inte dumt alls!

4) Jammin Foodtruck
Jammin är den lysande gula food trucken som serverar Jamaicansk mat. Mat lagad med hjärtat med härliga kryddiga smaker som värmer själen.

5) Strömmingsluckan
Strömmingsluckan huserar på Magasinsgatan där det serveras strömming med mos i mild förening som sägs ge en vink om livets mening. Man kan ju inte göra annat än att älska.

6) Hola Ceviche
Fisk och skaldjur med en latinamerikansk touch av kärlek. Maten beskrivs som hälsosam, passionerad och delikat. Det finns också, såklart, vegetariska alternativ.

7) In Gwaro
Vad sägs om lite eritreansk-etiopisk crossover? Som dessutom är vegansk? Tex eritreansk injera, typ ett tunt surdegsbröd, med spicy linsröra, soja- och spenatfräs, tomatsås och fint strimlade morötter? Gött som tusan säger vi!

8) Ove’s Food truck
Ove har tagit sig in till stan. För er som tidigare tagit er hela vägen till Sävedalen för att besöka detta rikskända gatukök, behöver inte längre planera in en dagstripp :)

9) Two buns & meat
Hamburgare av världsklass, gjorda med förstklassiga råvaror och där köttet styckas och mals varje morgon. Brödet är en brioche bakat med riktigt smör och mycket kärlek. Vad mer behöver man?

10) Fhoods
Internationellt präglad mat lagad på närproducerade, ekologiska råvaror. ”Food from the hoods”, gatans á la carte vilket kort och gott blir Fhoods helt enkelt. Njut av KRAV-hamburgare, lyxig falafel och steak sandwich.

Vad tycker du?