Göteborgs bästa aktiviteter med barn

Vare sig du har en liten bebis och går på föräldrapeng (aka letar gratisaktiviteter) och vill hänga med andra i samma situation, har lite större barn som kräver mer aktivering, eller ska sitta barnvakt för första gången och känner dig helt lost, så har vi här samlat en del av vad vår stad har att erbjuda.

 1. Sjöfartsmuseet Akvariet
  Tropiska och nordiska underhavsmiljöer i akvariet, lekrum, läsrum och simulator är kul för alla åldrar (inte minst för de vuxna).
 2. Miniverkstan på Röda Sten
  Här arbetar barn och vuxna tillsammans sida vid sida. Med olika former av material och idéer sätts det fart på fantasi och skaparlust och temat anknyter till den utställning som visas. Detta ger en spännande möjlighet att möta andras konst och att utforska sin egen kreativitet, med skaparlusten i centrum.
 3. Knattebio
  På Bergakungen och Biopalatset kan filmälskare från 2 år och uppåt se gamla och nya filmfavoriter många med välkända karaktärer från våra mest älskade barnböcker. Popcorn time!
 4. Slottsskogen
  Från den gigantiska lekplatsen Plikta, till ett av stans bästa grönområden på sommaren för picknick och bollspel, till ponnyridning och massa andra djur att kika på. Sälarna matas varje dag året runt kl 14.00 och pingvinerna kl 14.30.
 5. Stadsbiblioteket
  På söndagar kl 14 händer det alltid något sagolikt på Stadsbibliotekets barnavdelning. Det kan vara teaterföreställningar, musikstunder, författarbesök eller något helt annat, men alltid med fokus på berättelsen. För de lite mindre finns det sång- och sagostunder och för de större finns olika klubbar. Dessutom café med billig fika, perfekt för föräldrarplånboken.
 6. Göteborgs Naturhistoriska museum
  Se världens enda uppstoppade blåval, en afrikansk elefant, fåglar och fiskar från hela jorden. Frågan är vem som gillar det mest, du eller ungen?
 7. Trädgårdsföreningen
  Massa fint att titta på, lekplatsen att härja på och och härliga rosencafét att fylla på med energi efteråt.
 8. Alfons Åbergs Kulturhus
  I det kreativa kulturhuset finns höghuset som Alfons bor i, hans vardagsrum, läskiga monstret, helikoptern och förstås Millan, Mållgan, farmor och mycket mer. De vuxna kan slå sig ner i läshörnan, ta en kopp kaffe och bulle, surfa fritt eller låtsas vara Alfons pappa eller farmor.
 9. Antikhallarna
  Elva butiker och ett café, perfekt för att strosa runt bland butikerna och avsluta med kaffe och bulle.
 10. Lekplatsen vid näckrosdammen
  Perfekt ställe att ses och leka på, med en bod full av leksaker som man kan låna. Schysst!

 

Vad tycker du?